Itinerář - 5-7 dní po Andalusii

Když má člověk málo peněz a spoustu času, tak se nechá unášet dobrodružstvím. Neřeší a neplánuje. Když však člověk začne pracovat, času je málo a každý den dovolené se počítá. Už se vám nechce stát dva dny u silnice, a čekat na dobrý stop, a ani se člověku nechce ztrácet čas na nezajímavých místech. 




Sepsali jsme pro Vás přehledný e-book s informacemi, které bychom před Roadtripem po Andalusii ocenili. Najdete v něm stručně a přehledně místa na přespání, místa na parkování, souřadnice se sprchami i památkami.

Pokud jste trochu čtivější a zajímal by vás i deník z cesty, najdete jej zde. 

Itinerář si můžete ZDARMA stáhnout jako PDF. :-) 




  • Navštívená místa: Malaga – Gibraltar – Sevilla – Córdoba – Granada – Sierra Nevada
  • cca 1000 km
  • Cena pro 2 cca 12 000 Kč (letenky, auto, pohonné hmoty)
  • Přímé lety Ryanair z Prahy– letenky od 800 Kč/ osobu zpáteční
  • Cena se odvíjí podle velikosti zavazadla
  • Půjčovna auta – Doporučujeme Wiber (bez kreditky, bez zálohy, cena je konečná, personál mluví dobře anglicky, lepší výbavy vozů – např. Focus byl v ST line) 


VÝBĚR AUTA
Měříme 184 cm a 178 cm – vybrali jsme Ford Focus Combi
Bylo potřeba vypodložit místo v kufru dekami, aby bylo rovné vůči sedadlům
Citroen Berlingo/Peugeot Partner/VW Caddy/Toyota Proace/VW Caravelle
Potřeba vyndat zadní sedačky, aby vznikla rovná plocha (mělo by jít nechat sedačky v půjčovně)

Na ověření jiných aut doporučuji stránku „space4dreams.com“ – jsou tam obrázky všech aut, jak vypadají se sklopenými sedadly a jak je dlouhá plocha pro spaní, když se sklopí sedadla

Pokud je u auta napsáno že je potřeba „spacefix“ znamená to, že bude nutné vypodložení pro zarovnání plochy. Doporučená auta mají v popisku „Spacebed L 200 cm“


MALAGA

V Malaze aktuálně žijeme, a tak ji máme celkem procestovanou. Po příletu na letiště si rovnou můžete půjčit auto. Kolem letiště je spousta půjčoven, z které si auto můžete rezervovat i online. Většina autopůjčoven vyžaduje kreditní kartu - nepleťte si to s debetní kartou, tu máme asi všichni, ale kreditka, to není taková jistota. My ji nemáme, a tak jsme obvolávali půjčovny a zjišťovali, co a jak. 

Půjčili jsme si auto od společnosti Wiber - žádný depozit, ani kreditní karta. 

Centrum města je od letiště asi deset minut cesty autem, autobusem asi půl hodinky. 

GIBRALTAR

Vydali jsme se opačným směrem než-li na Malagu, a to na Gibraltar. Kvůli covidu nás bohužel nepustili přes hranici, a tak se tam plánujeme za pár týdnů vrátit. 

SEVILLA

Jedno z nejkrásnějších měst. Náměstí je naprosto úžasné, a noc jsme strávili na pláži s výhledem na Gibraltar. Východ slunce nad známou Gibraltarskou skálou byl úžasný. A cestou na Cordobu jsme si našli odlehlé parkoviště, a ráno jsme se dokonce i vysprchovali. 

CORDOBA 

Historické centrum s katedrálou. Konečně jsme si dali velice chutnou tortillu de patatas a parkovali zdarma, c docházkové vzdálenosti od všech míst. 

GRANADA

Ušetřili jsme desítky eur za parkování u Alhambry, a ještě si snědli oběd s výhledem na zasněžené vrcholky. Usínali jsme nad světélkujícím městem a ráno se probouzeli s východem slunce a pozorovali mlžný opar nad městem. My jsme viděli všechno, a nikdo neviděl nás. 

SIERRA NEVADA

Nad Granadou se tyčí třítisícimetrové hory a byla by škoda je nevidět, když už jedeme okolo, ne? V zimě to není tak dobrý nápad, jak se může zdát. Jsou vyžadovány zimní kola, a řetězy. 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Marbella / Málaga a 10 tipů na výlet do okolí

11 kroků k podnikání & cestování

Santa Pola / Alicante