VařímbezMasa - Špenátové karbanátky

nevíte, co dělat s kostkou tofu a samotné vám nechutná? Naprosto chápu! Pokud máte pocit, že tofu samo o sobě nemá žádnou chuť, zkuste jej před použitím (přidáním do nějakého pokrmu) osmažit samotné v oleji ze všech stran. 


Krájejte jej vždy na co nejmenší kousky a pořádně jej opečte. Případně jej naložte do marinády a grilujte - samotné je opravdu nic moc. :-) 

No a co když dojdou nápady? Tak jej nastrouhejte. 

Dneska se podíváme na recept na karbanátky, do kterého přijde tofu natural - strouhané na jemno. 

Suroviny:

  • tofu
  • sýr
  • vejce
  • špenát
  • česnek
  • ovesné vločky
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • koření na mletá masa

Příprava (10 min.):

Do mísy nastrouháte tofu a sýr - najemno. Přidáte opláchnutý špenát anebo rozmražené listy špenátu, ze kterých jste vykapali všechnu vodu. K tomu vejce, koření a ovesné vločky na spojení. 

Jakmile vytvoříte hmotu, která se nelepí a pěkně drží pohromadě, tak tvořte bochánky. 

Z jedné kostky tofu mám většinou 5 - 6 karbanátků. 

Karbanátky pečte v troubě, na pečícím papíře. 




DOBROU CHUŤ!

Pokud jste recept vyzkoušeli a povedlo se vám to, tak mi na FB - VařímbezMasa pošlete fotku! :-) 

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Marbella / Málaga a 10 tipů na výlet do okolí

11 kroků k podnikání & cestování

Santa Pola / Alicante