VařímbezMasa - Špenátové karbanátky
Už nevíte, co dělat s kostkou tofu a samotné vám nechutná? Naprosto chápu! Pokud máte pocit, že tofu samo o sobě nemá žádnou chuť, zkuste jej před použitím (přidáním do nějakého pokrmu) osmažit samotné v oleji ze všech stran.
Krájejte jej vždy na co nejmenší kousky a pořádně jej opečte. Případně jej naložte do marinády a grilujte - samotné je opravdu nic moc. :-)
No a co když dojdou nápady? Tak jej nastrouhejte.
Dneska se podíváme na recept na karbanátky, do kterého přijde tofu natural - strouhané na jemno.
Suroviny:
- tofu
- sýr
- vejce
- špenát
- česnek
- ovesné vločky
- sůl
- pepř
- chilli
- koření na mletá masa
Příprava (10 min.):
Do mísy nastrouháte tofu a sýr - najemno. Přidáte opláchnutý špenát anebo rozmražené listy špenátu, ze kterých jste vykapali všechnu vodu. K tomu vejce, koření a ovesné vločky na spojení.
Jakmile vytvoříte hmotu, která se nelepí a pěkně drží pohromadě, tak tvořte bochánky.
Z jedné kostky tofu mám většinou 5 - 6 karbanátků.
Karbanátky pečte v troubě, na pečícím papíře.
DOBROU CHUŤ!
Pokud jste recept vyzkoušeli a povedlo se vám to, tak mi na FB - VařímbezMasa pošlete fotku! :-)
Tak tohle zkusím, vypadá to skvěle! 😊
OdpovědětVymazat