VařímbezMasa - Rissoto se suš. rajčátky
Krémové italské rissoto je úplně něco jiného než co znáte ze školní jídelny. Češi totiž do uvařené rýže ze včera vyklopí tuňáka a plechovku zeleniny, a říkají tomu rizoto. Tak to prr!
Zkuste tohle a už nikdy nebudete chtít žádné jiné, protože tohle je nejlepší.
Suroviny:
- rýže arborio anebo carnarolli
- zeleninový vývar
- máslo
- parmazán /sypaný/
- sušená rajčátka
- hrášek
- šalotka
Příprava (20 - 30 minut) + vývar:
Připravte si zeleninový vývar. Vytáhněte z mrazáku zeleninový vývar. Rozpuste kostku v horké vodě.
--> Záleží na lenosti.
--> Záleží na lenosti.
Osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a rýži (2 minuty), a přidejte trochu vývaru. Vývar pravidelně přiléváme po troškách do hrnce anebo hlubší pánve. Pokud chcete, můžete při druhém nebo třetím přilévání zalít rýži bílým suchým vínem.
Rýži takhle zaléváme a mícháme, dokud není měkká (15 - 16 minut.)
Přidáme kostku másla, hrášek a mícháme, dokud se nám vše krásně nespojí v hmotu.
Přidáme parmazán, který společně s máslem udělá rissoto krémové.
Nakonec přimícháme i sušená rajčátka, případně houby a jiné pochutiny, které máte doma. :-)
DOBROU CHUŤ!
Pokud jste recept vyzkoušeli a povedlo se vám to, tak mi na FB - VařímbezMasa pošlete fotku! :-)
Komentáře
Okomentovat