VařímbezMasa - Rissoto se suš. rajčátky

Krémové italské rissoto je úplně něco jiného než co znáte ze školní jídelny. Češi totiž do uvařené rýže ze včera vyklopí tuňáka a plechovku zeleniny, a říkají tomu rizoto. Tak to prr! 

Zkuste tohle a už nikdy nebudete chtít žádné jiné, protože tohle je nejlepší.



Suroviny: 

  • rýže arborio anebo carnarolli
  • zeleninový vývar
  • máslo
  • parmazán /sypaný/
  • sušená rajčátka
  • hrášek
  • šalotka

Příprava (20 - 30 minut) + vývar:

Připravte si zeleninový vývar. Vytáhněte z mrazáku zeleninový vývar. Rozpuste kostku v horké vodě. 
--> Záleží na lenosti. 

Osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a rýži (2 minuty), a přidejte trochu vývaru. Vývar pravidelně přiléváme po troškách do hrnce anebo hlubší pánve. Pokud chcete, můžete při druhém nebo třetím přilévání zalít rýži bílým suchým vínem. 

Rýži takhle zaléváme a mícháme, dokud není měkká (15 - 16 minut.)

Přidáme kostku másla, hrášek a mícháme, dokud se nám vše krásně nespojí v hmotu. 

Přidáme parmazán, který společně s máslem udělá rissoto krémové.

Nakonec přimícháme i sušená rajčátka, případně houby a jiné pochutiny, které máte doma. :-) 


DOBROU CHUŤ!


Pokud jste recept vyzkoušeli a povedlo se vám to, tak mi na FB - VařímbezMasa pošlete fotku! :-) 















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Splněný sen o digitálním nomádství💻

Omylem v Čechách

11 kroků k podnikání & cestování