VažímbezMasa - Black Dal

Tento recept jsem si pojmenovala černý Dal. Proč? Protože vařím ještě jeden Dal, typický pro Indii, který se dělá z červené čočky. Tento recept je však z černé čočky a v nepálském stylu.

Je to super rychlovka a asi nejrychlejší recept, který z těchto končin pochází.



Suroviny


  • černá malá čočka
  • cibulka
  • rajčata
  • chilli, sůl, masala, mletý koriandr, kurkuma

V hlubší pánvi osmahněte cibulku nakrájenou nadrobno a přidejte hrnek černé čočky. Po minutce přidejte dva hrnky vody a nechte vařit.

Dochutíme chilli, masalou a solí.

Co je masala?
Směs koření, kterou koupíme v indickém obchodě, na internetu nebo oddělení asijské kuchyně. Masala je v Indii na všechno - speciální masala na každý druh jídla / receptu. Já osobně jsem si koupila dvě a používám je na všechno. (Chicken Butter Masala, Tikka Masala..)

Vaříme asi 10 minut a pak přidáme dvě nadrobno nakrájená rajčata, mletý koriandr a kurkumu. Můžeme dochutit solí a chilli, citronovou šťávou a masalou.

Vaříme do změknutí a podáváme s rýží.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Splněný sen o digitálním nomádství💻

Omylem v Čechách

11 kroků k podnikání & cestování