VažímbezMasa - Black Dal
Tento recept jsem si pojmenovala černý Dal. Proč? Protože vařím ještě jeden Dal, typický pro Indii, který se dělá z červené čočky. Tento recept je však z černé čočky a v nepálském stylu.
Je to super rychlovka a asi nejrychlejší recept, který z těchto končin pochází.

Je to super rychlovka a asi nejrychlejší recept, který z těchto končin pochází.
Suroviny
- černá malá čočka
- cibulka
- rajčata
- chilli, sůl, masala, mletý koriandr, kurkuma
V hlubší pánvi osmahněte cibulku nakrájenou nadrobno a přidejte hrnek černé čočky. Po minutce přidejte dva hrnky vody a nechte vařit.
Dochutíme chilli, masalou a solí.
Co je masala? Směs koření, kterou koupíme v indickém obchodě, na internetu nebo oddělení asijské kuchyně. Masala je v Indii na všechno - speciální masala na každý druh jídla / receptu. Já osobně jsem si koupila dvě a používám je na všechno. (Chicken Butter Masala, Tikka Masala..)
Dochutíme chilli, masalou a solí.
Co je masala? Směs koření, kterou koupíme v indickém obchodě, na internetu nebo oddělení asijské kuchyně. Masala je v Indii na všechno - speciální masala na každý druh jídla / receptu. Já osobně jsem si koupila dvě a používám je na všechno. (Chicken Butter Masala, Tikka Masala..)
Vaříme asi 10 minut a pak přidáme dvě nadrobno nakrájená rajčata, mletý koriandr a kurkumu. Můžeme dochutit solí a chilli, citronovou šťávou a masalou.
Vaříme do změknutí a podáváme s rýží.
Vaříme do změknutí a podáváme s rýží.
Komentáře
Okomentovat