#VařímbezMasa

Pokud čtete můj blog už delší dobu, tak víte, že jsme v Nepálu přestali jíst maso, a tento zvyk se nás drží do dnes. Je to 19 měsíců, pokud správně počítám, kdy jsem dala masu poslední šanci - kebab mě nepřesvědčil, a tak jsem se začala učit vařit v podstatě od znova.

burger z červené řepy


Gastronomie


Vaření a gastronomie celkově jsou mým koníčkem. Když jsem chodila na hotelovku, tak se jim málem podařilo, mi to zhnusit, ale nedala jsem se, a těšila se na den, kdy budu mít vlastní kuchyni. Kuchyně je sice zatím jen pronajatá, ale můžu si v ní dělat co chci - už se mi podařilo zapálit utěrku i lžíci - ale o tom zase jindy. :)

Stále se nás někdo ptá, co jíme. Jestli jsem opravdu neměla ani kousek masa, a jak se to dá zvládnout. Nu, mě to ani nepřijde. Domů prostě maso nekupujeme a jíme úplně všechno - jíme lasagne, pizzu, hamburgery, omáčky - jen trochu jinak.

Abych Vám ukázala, že hlady netrpíme a že se dá kvalitně a dobře najíst i z vegetariánského jídla, budu jednou týdně, pod hashtagem VařímbezMasa sdílet jeden ze svých receptů.

A na úvod jen sepíši pár pro a proti, které veg. strava přináší:

Výhody & Nevýhody veg. stravování

-

V české restauraci se s největší pravděpodobností nenajíte. Na Menu je sice dvanáct pokrmů, ale ve všech je maso a nic bez něj nejsou ochotní připravit, protože to většinou neumí. Alternativou je smažený sýr anebo špagety s kečupem, což pokud máte alespoň trochu rádi jídlo, většinou odmítnete. 

Kamarádi i rodina se Vás pořád budou ptát, co smíte a nesmíte, jakoby to snad bylo nějaké nařízení a né Vaše osobní rozhodnutí a vůle.

Přestanou Vám chutnat jídla, dochucená jen solí a pepřem, která jste tak milovali jako děti.



Avokádový chléb se ztraceným vejcem a banánové lívanečky





Zlepší se Vám zažívání a trávení. Bez masa můžete jít v podstatě hned po jídle sportovat nebo něco dělat a nejste unavení, nechce se Vám spát - prostě je mnohem kratší proces toho trávení. 

Budete zkoušet různé recepty a poznáte stovky potravin, které Češi neznají. 

Jste EKO. Šetříte planetu a zvířátka. 

Můžete úplně krásně nabrat svalovou hmotu a proteiny i bez masa, v luštěninách je jich totiž mnohdy víc, než v mase. Nejsem sice žádný odborník na výživu, ale mám doma jasný důkaz toho, že se na veg. stravě dá přibrat 8 kg.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Marbella / Málaga a 10 tipů na výlet do okolí

11 kroků k podnikání & cestování

Splněný sen o digitálním nomádství💻